Volumetrikus
3D nyomtatás

Volumetrikus 3D nyomtatás

C[]RP[]REAL néven új üzletágat indított Budapesten a BIGPRINT HUNGARY Kft. A  több száz millió forintos beruházás célja 3D-nyomtatással kombinált, térformázott, POS nyomdai termékek, display-ek előállítása, de rengeteg más iparágnak ajánlhatóak a termékek, mint filmipar, gyors prototípus-gyártás, autóipar, vákuumformázás, betonöntés, belsőépítészet, kiállítások.

A BIGPRINT egy új, nagyon innovatív területbe vágott bele egy évvel ezelőtt. Zaváczki Zoltán tulajdonos és Gergely Árpád ügyvezető igazgató folyamatosan figyeli a nyomdaipar és a vizuális kommunikáció piaci helyzetét és prognózisait, határozott céllal alapították és fejlesztik a BIGPRINT HUNGARY Kft-t. Tanulmányok sora szerint a jövőben nő a vizuális kommunikáció szerepe, azonban zsugorodik a széles formátumú nyomtatás piaca. A 2D-ből a 3D irányába mozdul az igény. Jelentősen erősödik és nő az elkövetkező 10 évben a 3D-alkalmazások mennyisége, valószínű, szinte minden területen teret hódít.

Alapvetően a 3D nyomtatást additív gyártásnak is hívják. Tehát igazából egy újféle gyártási módról beszélhetünk, ami hosszútávon a világ legtöbb területén komoly változásokat fog hozni. Az egyetlen kérdés a mikor. A nyomtatás területén ez a nap már eljött a Massivit GDP (UV-ra szilárduló gél alapú nyomtatás) technológiájával. A BIGPRINT vizuál-kommunikáció területre gyárt óriási méretű nyomdaipari termékeket. A 2D-eszközök hatékonysága 3D-elemekkel megsokszorozhatóak. Egyre nyilvánvalóbb az igény növekedése, amit a 3D-nyomtatás gyorsan és adott esetben olcsóbban tud kielégíteni, mint az eddig használatos technológiák. Maga a gépi technológia a nyomdaipari berendezésekben alkalmazott elvekre épül. Így egyértelműen helytálló az elnevezés, azaz a vizuál-kommunikáció alkalmazása.

A Massivit három alapítója nyomdaipari és számítástechnikai háttérrel rendelkezik. Gershon Miller Chief Innovation Officer a Scitex Corporation termékeit forgalmazta, hozzájárult a Scitex Vision márka újra-pozicionálásához. Ezután a HP-nek értékesített. Ezt követően társalapítója lett az Objet Ltd-nek, ami a 3D-nyomtatás egyik meghatározója volt, majd egyesült a Stratasys-szel. Moshe Uzan VP Strategic Projects a Scitex Visionnál az LFP-nyomtatással foglalkozott, majd részt vett a HP Turbojet-projektjének kifejlesztésében. Igor Yakubov VP R&D a HP Scitex R&D Application & Color Group vezetőjeként, majd az AdOM szoftver- és algoritmus-részlegének vezetőjeként tevékenykedett, ahol a 3D imaging fájl-analízisre koncentrált.

A BIGPRINT HUNGARY C[]RP[]REAL üzletága 3D-nyomtatással kombinált, térformázott, POS nyomdai termékek, display-ek előállítására képes. A POS (Point of Sale) eladáshelyi marketingeszközök hiperrealisztikus szobrok, figurák, idomok, akár többméteres tárgyak is lehetnek különböző felületi megmunkálásokkal, belső és külső megvilágításokkal. Képzeljük el a mozi előterében a filmben látható, életnagyságú szörnyet, vagy a bolt előtt egy hatalmas üdítőt, vagy akár samponos flakont, játékboltban egy 2 méteres játékfigurát, óriásplakátból kilépő cipőreklámot, a fantáziánk további megtestesítéseit. Az így készült eszközök pehelykönnyűek, mégis erős, üreges szerkezetűek, és az adalékanyagos eljárás miatt minimális hulladékképződéssel készülnek, akár órák alatt is.

Ráadásul az eljárással létrehozható szobroknak, szoborszerű térplasztikáknak gyakorlatilag nincs mérethatára, mert azok a tárgyak, amelyek nem férnek be egy menetben a 3D-nyomtatófejek amúgy szokatlanul méretes mozgásterébe, akár több darabból, elkészíthetők összeállítva utólag is, így kifejezetten nagy struktúrák is létrehozhatók.

Tetszőlegesen kombinálhatóak a 2D- és 3D-nyomtatási megoldások a termoformázás, a világítás és hangeffektusok...

A 3D-nyomtatott POS-struktúrákat minden esetben digitális tervek alapján tudjuk elkészíteni. Ezek származhatnak a megrendelőtől, egyeztetés után megbízhatnak bennünket a tervek elkészítésével, illetve készülhetnek szkennelt 3D tervek élő vagy élettelen térbeli struktúrákról is, így akár egy élő ember tökéletesen realisztikus szobra is kinyomtatható. A C[]RP[]REAL üzletág megrendelőinek teljes körű szolgáltatást nyújt. Ez tartalmazhatja a kreatív látványterv közös kialakítását, a modellkészítést, a nyomtatást, az utómunkákat, a szállítást és a kihelyezést is Magyarországon és bárhol Európában. Mindezek alapja az ügyfélközpontúság, a legkorszerűbb technológia, minőségi, felelősségteljes hozzáállás.

A 3D-objektumokkal kombinált termékek vizuál-kommunikációs hatása ötször nagyobb a hagyományos eszközökhöz viszonyítva. Minden területen, pl. retail, rendezvények, konferenciák, múzeumok, színházi előadások, filmforgatások vagy design-koncepciók egyaránt alkalmazhatóak.

 

 

Amennyiben a bemutatkozónk felkeltette érdeklődését, látogasson el honlapunkra és tekintse meg katalógusunkat: https://corporeal.xyz/catalog/

 

A 3D+ nyomtatási technológia főbb paraméterei:

BIGPRINT
Termékkatalógus
letöltése

Termékkatalógus letöltése
Az alábbi gombra kattintva letöltheti PDF formátumban termékkatalógusunkat.

BIGPRINT
bemutatkozó
video

BIGPRINT bemutatkozó video

Bigprint
termékek

Display-Pos-packaging
bolti vizuál kommunikációs nyomdatermékek

Outdoor
reklámipari-vizuál kommunikációs nyomdatermékek

Indoor-instore
eladáshelyi-vizuál kommunikációs nyomdatermékek

Volumetrikus 3D nyomtatás
térbeli három dimenziós nyomtatási technika

BIGPRINT
komplex
szolgáltatások

Brainstorming

Brainstorming

Tervezés

Tervezés

Szállítás

Szállítás

Kihelyezés

Kihelyezés

BIGPRINT
árajánlat
kérése

BIGPRINT árajánlat kérése